Blå Jah..

Hei kjære lesere..

Ble noe blåere i ettertid.. Men det har blitt bedre etter krykke støtten/ avlastning... Noen andre med prolaps som ser slik ut? Kan jo være eds som legene mener, men jeg tenker mye på komplikasjoner under operasjonen og at ryggen har vært hoven siden dagen etter.. Å det er jo en stund siden 7.nov 2011..?
Begynner og bli veldig slitsomt å bare kan ligge på hoftene..

Men har ikke vondt etter trekkingen av de to visdomstennene nå, men må forsatt spis glutenfritt brød uten skorper, for der blitt groper der som det setter seg mat i, så må skylle det ut og det er fortsatt litt vondt å tygge på harde ting, selv om det ikke er noe reel smerte iforhold til andre ting!

Skal nå både til nav, lege, tannlege og reise til Bodø til spesialist igjen, så håper det ikke blir så altfor slitsomt..kommer med oppdatering da. Er ikke i super form for tiden så..

Ha en fin dag :-D



Forferdelig av helsevesenet!

Hei kjære lesere,

og det er en stund siden jeg har fått skrevet noe her pga min fysiske helse og mye annet som skjer.

Var jo hos legen som jeg skrev tidligere og fikk ikke hjelp til de enorme smertene, noe som er skrekken for meg som har gått et helt år med sinnssyke smerter, før dem fant ut av prolapsene  jeg hadde gått med i ett helt år. som legene valgte og kalle hemoroider! mens jeg fikk fortalt etter operasjon at det var en halv cm tarmen hang fast i fra og falle ut, altså at innvollene kommer ut.

men uansett, hun kunne ikke hjelpe meg med smertestillende da det var bare FASTLEGE som kunne endre medisineringen, og jeg ble sendt hjem redd, fortvilet og ikke minst med forferdelige smerte tak. Neste to dager etterpå ringte ''vikaren'' og ville at jeg skulle komme ned til legekontoret. Jeg sa at hun ikke kunne gjøre noe, så jeg skjønte ikke vitsen med og komme dit. Jeg hadde uansett så vondt at jeg kom meg ikke dit. Jeg ble svart ganske krast at de kunne sende ambulanse hvis jeg var så dårlig. Og dette var selvfølgelig på en fredag som alle andre ganger, der de sier på sykehuset at det ikke skjer så mye i helgene.

Men jeg sa at hun bare fikk sende en ambulanse da, så jeg kom meg til legetimen.

( bildet lånt på google )

 

Og da så ryggen min slik ut:

( Slik ble ryggen etter en undersøkelse, med enkel trykking som legen gjør for og rett og slett undersøke. Så så blå ble jeg av det )

Jeg ble kjørt på legevakten og det var forferdelig vondt og bli trillet over kanter og opp en liten trapp ved inngangen på baksiden av legekontoret. ''vikaren'' kom inn å sjekket noe reflekser før hun sendte meg til sykehuset. Da tenkte jeg selvfølgelig : ( FOR OG BLI SENDT HJEM DERFRA OGSÅ ) Og da så jeg faktisk fastlegen min komme gående i gangen?

Ambulansen kjørte meg til sykehuset og jeg kom inn på et enerom, som vi er så heldige og ha her på vårt nye sykehus. Både på mottaket og på avdelingene. Legene undersøkte meg og tok forskjellige blodprøver, blodtrykk (som var noe lavt en dag eller to) og co 2 i blodet. 



Ganske utslitt her, vondt var det også. Men ingen tårer igjen..

De kom etter alle undersøkelser ganske fort og sa at jeg skulle legges inn. Det kom kjapt en snill dame og kjørte meg til avdelingen jeg skulle ligge på. Ble liggende der nesten en uke og kunne ikke stå sel da jeg kom inn, så måtte faktisk bruke denne:



En gåstol, faktisk! så ikke for meg den før på gamlehjemmet egentlig, men den funket mye bedre enn rullatoren som dem først kom inn med. (som dere kanskje ser i bakgrunnen av gåstolen!

Jeg skulle ligge her og få mer og nye medisiner, i tillegg til de jeg hadde fra før. Så jeg lå der for vurdering av smertelindringen altså. De økte noe, også kunne jeg ringe på og få en tilleggs medisin hvis jeg hadde behov. MEN jeg og denne snoren, jeg følte jeg maset sånn hvis jeg skulle dra i den, så i begynnelsen pine jeg meg selv med både smerter og do gåing. Men det ble jo oppdaget, tror dem skjønte det. Men fikk streng beskjed om og gi beskjed, og at det var derfor de var der. Ble mye flinkere da til og si fra og spørre om hjelp. Men har selv hjulpet mennesker på sykehjemmet, og av en eller annen grunn følte jeg at det var litt stress og ringe på. (dumme meg) men det gikk seg til siden jeg var der en stund da. 

MR-undersøkelse ble det mandag

Her fant dem to prolapser nederst i virvler.( Diagnose som det står i epikrisen M51,1n lidelser i lamubalskive og andre mellomvirvelskiver, med radikulopati (G55,1') ( og skiveprotrusjon l5/s1 ) for de som skjønner det, skjønner ikke så mye av det da selv egentlig, gresk for meg.men vet jo at det er to prolapser. MEN det som var skuffende er at jeg kan nesten ikke sitte og slik har det vært siden operasjonen, og jeg har sterke smerter i halebeinet. Og da jeg fikk se MR bildene så jeg med engang at halebeinog hofter ikke var med :-( Jeg reagerte og spurte med engang hvorfor det ikke var gjort, fikk da beskjed om at det var fordi hvis det var noe der var det ikke noe de kunne gjøre med det. Men JEG vil da vite det hvis det er noe, siden det har vært der siden dagen detter jeg ble operert, jeg sitter på hoftene, eller ligger på siden, altså belaster dem da også. Så etter over to år med mas om MR- røntgen, noe jeg ikke skjønner skal være så vanskelig og få, utelukker dem altså halebeinet som jeg har klaget over SIDEN OPERASJONEN! skjønner ikke hvorfor det ikke skal komme frem hvis det er noe med halebeinet, hvis det er gjort en feil? Også med tanke på vurdering av smertene og smertestillende?

Tenkte jeg skulle vise dere hvordan ene rommene ser ut på det nye sykehuset her på Stokmarknes :


Tv på veggen med kabel tv, gjør det litt mindre kjedelig. Godt og ha det på i bakgrunnen ihvertfall.


Vasken bortafor sengen

vasken på badet, og når du åpner døren og kommer inn slår lyset seg på av seg selv. Lettvint når man må gå med Prekestol som dem vel egentlig kaller ''gåstolen'' som jeg kalte den.




Og her er do og dusj.


sengen, som jeg ikke kom meg ut av selv før det hadde gått tre dager. Men bilde ble tatt kvelden før hjemreisen, så som dere kanskje ser har jeg fått meg krykker der. slapp heldigvis noe mer rullatorer eller prekestoler.

Så disse er nå det de kaller for min mobiliserte støtte, fungerer egentlig greit med krykkene. Bedre enn rullator eller prekestolen.

 

Så bare to dager etter ut skrivelse hadde jeg så ubeskrivelig vondt i munnen tross alle medisinene ( er en hel liste, som jeg ikke synes er nødvendig og legge ut, synes ikke alle trenger og vite det ) trenger jo ikke og sitte og skrive ned alle de sterke medisinene, ser ikke noe poeng i det.

 

Det var VISDOMSTENNENE, så trekte begge visdomstennene oppe.

Det var ekkelt så tok ikke noen bilder, men legger med et lånt bilde fra google:



Var jo bedøvd så kjente ikke så mye, men gud for noen ekle knake lyder, og greier. kom ut noe bein på den ene siden også. så jeg hadde det skikkelig tøft egentlig. Ikke pga lydene, men jeg var jo nødt til og sitte i en HALV time TRE KVARTER, noe jeg absolutt plages med og får så VONDT av. Men må man så må man. Og det er blitt litt bedre nå i munnen.

og når bedøvelsen gikk ut fikk jeg jo selvfølgelig smerter i i munnen også, så har brukt tiden til og hinke på krykkene og få gjort det som absolutt må gjøres. 

 

UNG uføresøknad

Holder vi også på og skal sende inn, var på nav for og få hjelp til noe medisiner jeg ikke kunne betale selv dessverre. Og hadde da egentlig time noen dager senere der vi skulle gjøre klar søknaden med epikriser osv. Men plutselig ringte dem og sa at dem syntes jeg var i alt for dårlig form til det og ville jeg skulle hvile meg. så samboen/forloveden min dro med papirene også fikset de det som måtte ordnes. også kom han hjem igjen med papirene som jeg skulle skrive under på for så og dra på nav med dem igjen.

( Snilleste, snilleste, fineste, godeste kjæresten og bestevennen min ) Takk til deg enda en gang, TAKK for at du alltid stiller opp i alle disse situasjonene når jeg trenger det mest. Det er ingen selvfølge for meg, jeg tar ikke noe som en selvfølgelighet.

Ælsker deg kjære av hele mitt hjerte <3

 

Også skal jeg hinke meg til legen den 19 igjen, tannlegen igjen den 22 også skal vi reise til Bodø med fly til FMR igjen, og takk igjen for at du alltid stiler opp og er med meg, og gjerne vil det. du gir meg mot, du gir meg styrke, og er absolutt bra for meg. Og jeg gjør mitt beste for og sette pris på det og vise deg det, og sier takk for den minste ting, for det hjelper meg utrolig mye.

Jeg kommer til og være så utrolig sliten etter alt dette, og trenger nok noen dager på og komme meg. Men jeg SKAL greie det.

Og enda mener legen at jeg skal gå til fysioterapeut når dem har sagt at dem ikke vil gjøre noe før dem vet hva som er galt, dem vet at det er prolapser men ikke hva som feiler halebeinet. Tenker og kreve bilder av det hos fastlegen å også nevne det i Bodø.  JEG GRUER MEG TIL OG SITTE PÅ FLYET, får bare prøve og sitte på hoftene der også, selv om det er noe mindre plass der.

 

utrolig mye uflaks, men likevel flaks som har en så snill mann <3 og to fine hunder <3 sett pris på det du har :-)

Da tror jeg at jeg har fått oppsummert kort hva som har skjedd siste tiden..



 så nå skal jeg spise litt:-)

 

snakkes da :-*

slenger med et gammelt bilde siden jeg ikke akkurat ser Frech ut med hovene kinner og bleik som en is..og tynn som flis :-D

og TAKK for at DU tok deg tid til og lese. opplevd lignende? eller har spørsmål? så kjør på:-)

 



Alt på en gang

Er kommet hjem med krykker og to prolapser i rygg igjen..
Rett etter hjemkomsten var det å trekke to visdomstenner,  som måtte ut :-(  skal komme med et innlegg når jeg ikke har så skrekkelig vondt i ledd,  rygg og munnen..
Alt tar lengre tid på krykkene så får ikke skrevet så mye på bloggen nå dessverre..



leser denne bloggen nå!






Malene tabita Jacobsen 23år, bor på Stokmarknes med min kjære forlovede og våre to Staffordshire Bull terriere :) Skriver for det meste om våre opplevelser sammen <3 men tenkte å dele litt mer etterhvert om sykdommene mine, og hvordan jeg opplever helsevesenet. Sykdommene er EDS-klassisk type, fibromyalgi, angst, depresjon, melallergi, reaksjon på NSAI'S og opioder, ryggprolapser å problemer med rygg etter en operasjon i 2011. Men får se hva som kommer, dette startet som en hundeblogg tross alt. Men skjønner at det blir lite innholdsrikt for noen. kan kontaktes på mail : mal1e_jacobsen@live.no


KATEGORI
Balder
Blogg
EDS
fibromyalgi
glutenfri mat
Helse
jul
konkurranse
Marko
Min historie
neglelakk
Odin
Odin og Tea
Odin og Tidi
Odin's farfar-jonior verdens vinner
Odin's foreldre
Odin, Tea og Marko
Odin, Thea og Marko
Oppdretterne
personlig
ryggproblemer
Staffereglene
Tattoo
Tea
Tidi
tips!
Ut på tur, aldri sur

ARKIV
September 2014
August 2014
Mai 2014
April 2014
Mai 2013
April 2013
Mars 2013
Januar 2013
Desember 2012
Januar 2012
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Juli 2011
Mai 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
September 2010
August 2010
Juli 2010
Juni 2010
Mai 2010
April 2010
Mars 2010
Februar 2010
Januar 2010
Desember 2009
November 2009
Oktober 2009
September 2009
August 2009
Juli 2009
Juni 2009



JEG LESER
nevergiveupbyberit.blogg.no · mammatilmichelle.blogg.no · las.blogg.no · komikerfrue.blogg.no · minlangehistorie.blogg.no · nkk.no · pappahjerte.blogg.no · Mammaogslankeoperert.blogg.no · Tyraras.se


hits